Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
lnss logo

Medijska pismenost - Priručnik za razvoj medijske pismenosti

Publikacija za cilj ima doprinijeti razvoju medijske pismenosti kod mladih kroz teorijske lekcije, praktične vježbe i preporuke.Medijska pismenost od izuzetne je važnosti za kritičko promišljanje i razumijevanje medija.

O priručniku

Medijska pismenost od izuzetne je važnosti za kritičko promišljanje i razumijevanje medija. Autori/ce novog priručnika u izdanju udruga GONG i Kurziv iz Hrvatske svoje su dugogodišnje iskustvo u organizaciji obrazovnih aktivnosti za učitelje i mlade odlučili pretočiti u praktičan priručnik namijenjen svima onima koji rade ili žele raditi na razvoju medijske pismenosti, dajući im, kako se navodi u uvodu, "analitičke alate koji nam omogućavaju da razumijemo i poruke koje nas okružuju u ovom konstantno umreženom, hipermedijskom svijetu".

Priručnik obuhvata pet tematskih poglavlja:

 Uvod u medijsku pismenost  

1. Medijska pismenost i medijsko obrazovanje

2. Abeceda medijskog polja

3. Kritičko čitanje

4. Proizvodnja medijskog sadržaja

5. Javne komunikacije o obrazovnim aktivnostima u lokalnoj zajednici

Autori i autorice tekstova u priručniku su Martina Horvat, Antonija Letinić, Janja Sesar, Jelena Berković, Matija Mrakovčić, Martina Kontošić, Vatroslav Miloš i Domagoj Morić, a uredile su ga Antonija Letinić, Martina Horvat, Janja Sesar i Matija Mrakovčić. Dizajn i prijelom potpisuju Bernarda Cesar i Marija Juza.

Izvor: http://www.media.ba

 

Library Network Support Services Western Balkans Platform