Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
lnss logo

Publons: Home

Publons nastoji riješiti problem motivacije i poticaja za recenziju pretvarajući je u mjerljivi istraživački doprinos. Od recenzenata prikuplja informacije o recenzijama i objavljuje ih na osobnom profilu recenzenta.(J.Stojanovski)

PUBLONS

Što je Publons ?

Publons je platforma gdje na jednom mjestu možete pratiti objavljene radove, citiranost, recenzije i uređivačku praksu časopisa. Može se koristiti kao lagan i vrijedan alat u autorsko publiciranje i recenziranje.

Vaš Publons profil je lagan za održavanje - automatiziran je i dio Web of Science, ORCID i integriran u tisuće znanstvenih časopisa-što znači da se već unešeni podaci mogu lako povući ili ručno unijeti ukoliko su objavljeni u lokalnim zbornicima .

Važno je napomenuti kako je Vaša verificirana recenzijska povijest vidljiva časopisima i finansijerima(istraživanja) bez da otkriva osjetljive informacije o rukopisu ili zahtjevu za potporu. 

Dodavanje recenzija časopisa i konferencija

Svoju recenziju časopisa možete dodati automatski ili ručno, ovisno o Vašim preferencijama i je li časopis  u partnerstvu sa Publons. Možete pogledati detaljno pojašnjanje kako dodati recenziju časopisa i konferencija  here. Svaka od mogućnosti koju odaberete  biće ispravna jer proces koji se odvija "iza scene" da verificira  Vašu recenziju i doda je Vašem profilu. je brz i lagan.

Library Network Support Services Western Balkans Platform